gör det du känner för.

Förändra någonting. Det var i alla fall det jag ville göra. Jag ville att det skulle hända något. Uppleva nya saker, träffa nya människor och stå på egna ben. Det kändes som om jag var mogen för det. Det är som att starta om från början. Det är många gånger jag har funderat över vad jag håller på med. Kommer så väl ihåg i början och även andra gånger under resans gång att jag har känt att jag skiter i detta och drar hem. Men bara av den anledningen att jag blir feg, rädd för vad som komma skall. Man reste bort från allt det trygga, där man hade sina vänner runt sig, sin familj, skola och jobb. Allt var som serverat.


Det har tagit ett bra tag innan man har kommit in i livet här nere. Det tog ett tag innan man fattar hur allt fungerar, komma in i språket, få rutiner på saker, skaffa ett jobb ect. Man känner sig så utelämnad. Nu känner jag mig som hemma och jag trivs. Jag trivs med hur mitt liv ser ut nu. Vi åkte till Australien för att bo, jobba och ha kul. Precis som hemma fast på andra sidan jorden. Vi gör precis vad vi känner för.  Jag visste att om inte detta inte skulle vara min grej så var det bara att flyga hem igen, så svårare än så skulle det inte vara. Man måste våga chansa. Jag är så otroligt glad att jag gör detta. Uppleva allt som jag har och kommer att få vara med om. Detta ger mig så otroligt mycket. Jag har på något sätt vunnit över mig själv.


Man måste våga pusha sig själv igenom sådant som man tycker är jobbigt. Man kan se det som en utmaning och man lär sig så otroligt mycket av det. Tyckte det till exempel var jobbigt i början att gå runt till restauranger, barer, cafeer med mitt CV. Men hur farligt är det egentligen...? Man får prata med chefen och det värsta som kan hända är att man får ett nej.  Man behöver inte alltid göra saker till en så stor grej. Jag tänker väldigt mycket, vilket kan vara jobbigt ibland. Jag känner att jag har börjat se lättare på saker och ting.


Man måste vara tillfredställd med sitt liv. Om man inte är det så måste man på något sätt ändra på det. Det handlar om att man dels ska inse det och även våga göra något åt det. Beundrar de människor som säljer allt de har och flyttar utomlands, säljer huset och flyttar till en annan stad, för att testa på något nytt eller slutar sitt jobb och göra något som man aldrig har gjort innan. Ni fattar principen. Sådana människor gillar jag.





en rolig fredag.

Nu är det sådär varmt igen så man knappt kan röra sig. Det är obehagligt. Vet att ni tänker att jag inte ska klaga på värmen, men det är samma som för mig som för er. Ni klagar när det är för mycket snö och kallt. Jag klagar när det är FÖR varmt.

Det gör det inte bättre att man springer runt på jobbet med jeans, skjorta, förkläde och en hat på huvudet. Det är air-condition på cafeét men det är varmt ändå.. Känns som om man springer runt i en bastu.

Det är så fantastiskt kul. Jag sitter bara och ler och skrattar nu. Tänker på alla arbetskamrater hur snälla de är. De är noga med hur allt går och det märks att de är nöjda med min insatts. Kul att prata med alla trevliga kunder och se till så att de är nöjda och glada. Dock hör jag inte ibland när de gamla tanterna och gubbarna säger något eftersom de har en väldigt grov australiensiskaccent, men det börjar gå bättre. Jag mår bra utav att jobba. Jag blir glad.

Är verkligen ingen morgonmänniska. Om man ska gå ut och gå eller springa på morgonen så bör man gå upp 05.00-06:00, annars blir det för varmt. Imorse var Maelle, Ailen och Luke uppe kl 05.00 för att träna, de är galna. Hade ställt kl på 07:00 för att gå upp och springa, men när jag hörde kl så stängde jag bara av den. Tänkte att jag kunde sova lite till, men sen var det kört.. Så nu blir det en kvällsrunda, som det brukar bli eftersom jag aldrig kommer upp i tid. Ska vänta tills det blir svalt och skönt.


Fick med mig en meny hem för att plugga in.







 


ååhh !

Fattar ju inte hur man fyller i tax file declaration, så att man inte behöver betala 50% utan 29 % skatt. Alla jobbiga regler hit och dit. Hemma skötte pappa allt det där. Nu är det dags att lära sig...


jobb.

Första dagen på Dome café idag. Det var riktigt kul, men det är mycket som man ska lära sig. Veta vad alla smoothies heter, hur man blandar dem, vad alla kakor heter ect.  Men det är riktigt kul att få lära sig något nytt.

Alla frågar vad jag kommer ifrån, eftersom jag har en annan accent. Det är faktiskt många som gissar rätt. En kund frågade om jag kollade på OS. Han tyckte att det var många duktiga svenskar som var med. Själv har jag ingen aning hur det går. Kollar in aftonbladet då och då och ser vad som händer. Sitter och kollar på OS nu, men ser inga svenskar..

Var på bio igår och såg The Wolfman. Riktigt dålig film. Rekomenderas inte.

Nu ska jag laga pastasallad.

kram


tisdag.

Nu har jag fått mitt bankkonto och mitt bankkort, så nu har jag fyllt i alla papper till jobbet imorgon.

Igår var vi med Nils och Sofia i Lancelin. På även dit så stannade vi på Ikea och köpte knäckebröd, kaviar, djungelvrål, turkiskpeppar, gifflar och lite annat smått. Det kändes som om vi var hemma i Sverige. Efter 2 timmars biltur norröver så hoppades vi på att vi skulle få se kängurus hoppandes över vägen men vi såg inga...Nils och Sofia kitade och Linda och jag låg på stranden och solade hela dagen. Sen mot kvällen träffade vi deras sponsorer - Ozone.

Ikväll blir det nachos och bio.

Linda jobbar med ett bröllopsalbum så jag tänkte inte störa henne mer utan dra ner till stranden nu.





fredag.

Tog en morgonpromenad innan frukosten imorse, skönt. Sen städade jag rummet och även tvättrummet och badrummet. Skrivit lite vykort och fyllt i jobbpapper. Sen dekade jag på soffan. När Linda stack till jobbet, tog jag på mig joggingskorna för en runda med Shanti. Hon är så himla söt. Hon springer en bit sen vänder hon sig om och kollar så att man är där, sen står hon kvar en stund och sen springer hon vidare. Kul att ha någon med sig när man är ute och springer.

Imorgon är det en stor dag på rottnest. Det är människor som ska simma från Fremantle/Cottesloe ut till Rottnest. Det är ungefär 2 mil. Jag skulle aldrig våga simma. Tänk om man träffar på en haj... Vi ska iallafall åka över med Lukes båt, så det kommer vara massa folk och fest hela dagen. Vår båt kommer vara pimpat med en svensk, fransk, sydamerikansk, kanadensisk och en australiensiskflagga.

GODNATT.



jag vill rida igen.


Rotto

Vi var på Rottnest idag, Linda, Sofia, Maelle, Ailen, jag, Luke och några av hans vänner. När vi åkte med båten så såg Sofia några fenor som stack upp och sen ser vi att det är delfiner som hoppar. Det var ungefär 7-8 st. Det var en liten bebis som var jätteliten, kanske en meter lång. Den försökte hoppa lika högt som de andra. Man såg hur han kämpade, så himla söt. Vi var bara någon meter i från dem så Sofia hoppade i vattnet och tog kort med sin vattentäta kamera under vattnet, så det blev riktigt bra bilder. Fantastiskt vackra djur.

Fått tider nästa vecka på Cafét - onsdag, fredag och Lördag, så det känns bra. Dock hoppas jag på mer.

KRAM







Onsdaaaag !

Känner mig mycket bättre idag, fast ändå är jag inte helt hundra än...

Det gick kanon på DÔME café. Kom dit och fick alla kläder som jag skulle ha på mig - skjorta, förkläde och en hat. Uppgifterna jag fick idag var att servera gästerna med vad de hade beställt, plocka bort och torka av borden, diska ect. Riktigt roligt ! Det jobbar en svensktjej där också, så det känns bra.  

Han verkade vara nöjd med min instats så har fått papper som ska lämnas in nästa gång jag börjar jobba. Han sa 2-3 gånger i veckan, dock hoppas jag på mer. Detta blir en bra början iallafall.

Fixade bankkonto och kort på banken idag, sen drog Linda, Sofia och jag till något stort shoppingcenter, Garden center (?) om jag inte kommer ihåg fel. Yvette och Göran hade varit där och tyckte att vi skulle åka dit.

Nu är Y och G hemma igen efter 3 veckors vistelse i soliga Australien. Det var riktigt roligt att de var här och att få möjligheten att åka med dem till Sydney. Men som jag förstår på Sofia så tycker Göran det är skönt att vara hemma bland alla lastbilar och grävskopor igen.

Snart kommer sofia och vi ska kolla på film. Imorgon ska det bli för varmt, så vi drar till Rottnest med båten.




så det kan bli.

Under dessa snart 3 månaderna som jag har varit här, så har jag hostat från och till under 1,5 månads tid. När jag äntligen blev fri från det, så får jag frosa och feber. Så man kan ju sammafattade det till att jag har varit dålig 2/3 av den tiden jag har varit här.  Jag har eller jag borde nog istället säga att jag hade ett väldigt bra immunförsvar en gång i tiden. Alltid var det jag som klarade mig från magsjukan, influensan och allt det där i min familj, men det är ett minneblott !!

Glömde nog berätta att förra veckan var hitta-ett-jobb-veckan för min del. Jag har varit allt för slö när det gäller den biten, inte för att jag inte gillar att jobb, utan mer att det är bekvämare att inte ta tag i det. Jag har sökt runt på nätet och gått till olika barer, restauranger, cafeér ect med mitt cv. Man får allt från ett glatt och intresserat bemötande till otrevliga chefer som inte bryr sig alls. Jag kan förstå dem, eftersom det antagligen inte bara är jag som är ute efter ett jobb, men ändå. Man tappar suget och orken att gå runt till olika barer och restauranger om de ändå inte är intresserade. Man lämnar sitt cv och sen vet man att det inte kommer hända mer än så. MEN förra veckan var jag på ett café som hette DOME i Claremont och lämnde mitt cv. Snackade med chefen och han var väldigt trevlig. Så idag ringde han mig och ville att jag ska provjobba imorgon. Får hoppas på det bästa. Hur det nu än blir med detta jobbet, så har jag saknat att jobba. Träffa arbetskamrater, kunder och allt det där som hör till. Önska mig lycka till :-)

Nu ska jag sova. God natt. 

 


Happy Valentines Day !

Huvudvärk. yr. fryser. för varm. hostar. Linda och jag är sjuka igen, FAN !

Sofia och jag var på south beach i går och grillade med de nya svenska killarna. Det var mycket trevligt.

Nu blir det sova, film och sen lära sig lite nya engelska ord. 

Hoppas ni får en bra alla hjärtans dag <3





Två sjuklingar !





Sundaaay

Blev ett långt inlägg med lite text och mest bilder igår. Vädret var som sagt inget att hänga i julgranen. Vi har blivit för bortskämda med vädret på västsidan. Men som sagt så finns det inget dåligt väder bara dåliga kläder, så det stoppade oss inte för att göra massa saker. Vi hann med väldigt mycket på den korta tiden vi var där.

Idag blir det fika i en park i Perth med alla och sen blir det sunday session. 



 




Turist i Sydney

Resan mot Sydney tog ca 4 timmar. Vi lyfte 23:50 och kom fram runt 07:00 på morgonen (+ 3 timmar)Tog taxi till hotellet som hade ett väldigt roligt namn, Woolloomoolloo Waters. Döpt efter namnet på området. Vi var väldigt trötta eftersom vi inte hade sovit något på hela natten. Flygstolar är så himla obekväma. Men eftersom vi kom så tidigt så trodde vi inte att vi kunde checka in, men det var inga problem. Så vi vi frukost på hotellet och sen sov vi till 12.00. Inte helt fel.








Efter sovandet så var det dags att plocka fram turisterna i oss alla. Det var för en runda i Sydney. Vi kollade i alla möjliga parker, bland annat botaniska trädgården. Där träffade vi på fladdermöss och olika sorters fåglar och ankor. Sedan besökte vi även operahuset, china town och darling harbour. Vi hann även med lite shopping.














vi var på ett akvarium och kollade på alla olika sorters fiskar och andra djur.










Besökte även den berömda stranden Bondi beach där vi såg en massa surfare i vågorna, den fina stranden och gjorde ännu mer shopping. Sen på eftermiddagen tog vi oss till Darling harbour för att äta på en känd restaurang som heter Meat and Wine, där vi testade kängurukött vilket var gott. Sen gick jag och Sofia för ännu mer shopping och Y & G tog taxibåt till hotellet för att hinna till föreställningen på operan.


Fredagen bar det av till Blue mountains, vilket är väldigt känt för sina vackra vyer. Dock var det väldigt mycket dimma och regn så vi såg inte så mkt tyvärr. Kvällen innan så berättade de på nyheterna att järnvägen regnat sönder, så vi var lite osäkra på om vi skulle kunna komma dit, men de hade löst det smidigt med extra bussar. På kvällen utforskade vi Sydneys nattliv.

'
''




































Nu ska jag sova. GODNATT !


Sydney

Sitter pa Sydneys flygplats. Skriver mer nar jag kommer hem till Cottesloe ikvall. Vi har haft det toppen, forutom att det har regnat nastan helatiden. Vi prickade in de ratta dagarna :P

KRAM

Lite förändring

Alltid kul med lite förändring, vad tycks ? ;)


Tappat suget att skriva, men det kommer tillbaka..

Imorgon åker vi till Sydney och stannar tills lördag. Vad vi ska göra vet jag inte än. Kul ska det bli. Sofia och jag ska väl ut och uppleva sydneys uteliv. Får se om det är bättre på östsidan :)

Igår så var vi på kitebeachen hela dagen och träffa alla kända kitare och flöt runt på en flotte. Emelie och Anna som också är från herrljunga var med, riktigt kul att träffa dem här nere.

Imorgon ska jag göra lite nytta och fortsätta mitt letande efter jobb eller så gör jag det när jag kommer hem från Sydney. Jag är hopplös. Bara bita ihop och göra det. Svårare än så är det inte.

Tänkte dra till Claermont som vi var idag och handlade. Det är två stationer från oss så det är inte så långt. En mysigt ställe. Är lite sugen på att söka jobb inne på Coles, en stor matbutik. De var trevliga där. Tror jag saknar ICA lite.. hehe. Sen lite barer och restauranger som ligger runt om.


RSS 2.0