Torsdag

Igår så bjöd jag Yvette och Göran på mat. De ville se hur Linda och jag bor. Lagade pasta sallad med kyckling, vilket blev mycket lyckat. De hade lite problem med att hitta hit eftersom jag gav dem vägbeskrivning från en helt annan plats än var de var någonstans. Vi missförstod varandra. Men jag cyklade och mötte upp dem, så det löste sig bra. Sedan åkte vi till norskerna som fyllde år.

På tisdag så åker Yvette, Göran, Sofia och jag till Sydney och stannar tills söndag.


Australian day

Den 26 januari firade vi australian day. De är helt galna. Övrallt är det flaggor på byggnader, gator och bilar. I affärerna så kan man köpa allt möjligt med australien flaggan på. Nere på Cottesloe Beach hade de luftmadrasser som såg ut som en stor flipflopsko. Grejer var att de skulle slå förra årets rekord genom att så många som möjligt skulle ligga på madrasserna ute i vattnet. Dock vet jag inte hur det gick eftersom det var för långkö, så vi struntade i det. Vi drog med Luke i båten och åkte till Woodies där det är core jam hela veckan med kända kitare som tävlar. Även alla andra svenskar var där, så vi festade loss på båten. Sen vidare till Port Beach som var fullt med folk. Riktigt kul. När det började bli mörkt åkte vi mot Perth för att se fyverkerierna. Underbart fint var det !  Sedan drog vi båten till Little Creatures för att äta mat.

Önskade att det var såhär på vår nationaldag.



På båten



de leker lite med båten





låg massa av båtar runt omkring för att kolla på fyverkerierna


Släkten

I söndags så åkte Sofia och jag och hämtade Göran och Yvette på flygplatsen i deras pimpade australien bil. Det kom lyckotårar från oss alla. De hade med saker/kläder hemifrån som jag saknade. Fick även veta att mamma eller Yvette skriver ut det jag skriver i bloggen till mormor och morfar.

Tack för vykortet och pengarna jag fick. Blev jätteglad för de fina orden. Tänker och saknar er mycket. Skulle skickat ett vykort för längesedan men det blir aldrig av.. (skäms lite) Men jag tänker på er ! men snart får ni ett vykort med lite uppdatering härifrån :)







Pannkakor

Nu har Linda precis gjort pannkakor och jag sitter och lyssnar på musik.

Idag fyller min morbror år och det är öppethus, så ikväll ska vi sjunga för Göran på skype.


Yvette och Göran kommer på söndag, vilket ska bli kul. Den 2 februari till 6 februari åker jag med Sofia, Yvette och Göran till Sydney. FUN.





Annandag jul


Lördag

Köpte nya joggingskor för ca 2 veckor sedan. Bestämde även då att jag ska ut och springa varje morgon, men eftersom min förkylning aldrig går över så har det inte blivit så. Var ut och sprang igår kväll, men kände i halsen att det inte var någon bra idé. Får vänta tills jag är helt hundra.

Idag ska det bli 42 grader, så det får blir stranden hela dagen.






Tankar

Satt på stranden idag och skrev i mitt block. Kollade på de vackra färgerna runt om. På vågorna som rullade upp på stranden. Satt bara och tänkte. Så skönt att bara få vara själv. Har det så fantastiskt bra här, men tänker på hur alla har det där hemma. Man har en underbar familj hemma som alltid ställer upp vad som än händer. Såg resan som en möjlighet att komma bort, utvecklas, upptäcka nya saker och få sköta mig själv.   

Tänker även på alla vänner som man umgicks med hela dagarna när man gick i skolan. Gabrielle är i Frankrike, Cissi pluggar i Skövde, Linn pluggar i Borås, Louise Pluggar i Malmö, Marie jobbar och Linda och jag är i Australien. Alla är så utsprida. Fantastiska och fina kompisar. 

Men något som fattas här är Marie. Saknar henne så ofantligt mycket. Just nu skulle jag kunna sätta mig på ett plan hem. 




u n d e r b a r t


Tumme ner för otrevliga människor

Var i måndags och sökte två jobb inom bar/restaurang i Cottesloe. Det ena stället hade en så otrevlig receptionist. Jag förstår inte hur man kan vara så oförskämd mot en kund. Hon var sur och verkade besvärad när jag undrade lite saker. Man blir alltid lika förvånad, utan någon som helst anledning kan människor vara helt oförskämt otrevliga. Inte okej.  På det andra stället var de jättetrevliga och de ska ringa mig nästa vecka.

Kommer ihåg att jag har fått ett antal utskällningar och otrevliga bemötanden av kunder på ICA. Sista gången blev jag utskälld av en kund för att jag frågade om han sagt att han ville ha ett paket cigaretter. "SA JAG FLERA ELLER? ALLTID BLIR DET FEL PÅ DETTA STÄLLET", fick jag som svar. Jag frågade även om det var den sorten(färgen på paketet) han skulle ha, eftersom han bara mumlade. DU SER VÄL ATT DET ÄR RIGHT GRÅ. I sådana ögonblicket kommer man plötsligt på mig själv hur lätt det är att förändras på en halvsekund, från att vara jätteglad till att bli på dåligt humör och bli otrevlig tillbaka. Man kan gå och irritera sig på det en hela dag. Själv ogillar jag personer som sitter i kassan/receptioner ect som är helt ointresserad eller otrevlig mot kunden. Det spelar ingen roll om man är på dåligt humör, en dålig dag eller vad det nu kan vara. Det handlar helt enkelt om vanligt hyffs mot andra människor. Men över en sådan löjlig sak med cigaretterna skulle det aldrig falla mig in att vara otrevlig tillbaka. Det är bara att fortsätta att vara trevlig. Jag tar ändå inte åt mig. När man tänker tillbaka på det nu så kan man bara skratta åt hur otroligt löjliga och bittra människor kan kan vara. Men visst finns det gränser hur mycket man ska ta. Det är konstigt hur vi påverkas av andra. Bara en blick eller en trevlig människa i kassan kan göra en glad hela dagen.


Blir trött på människor som är otrevliga. Om man inte är någon serviceinriktad person som ger den service en kund ska ha så ska man inte jobba inom den branschen. 



På Rottnest Island



Blir mkt båtåkande



Torsdag.

Igår var det kitebeachen hela dagen. Det går bara bättre och bättre för varje gång. Det är så himla kul. Efter surfet så åkte vi hem till Sofia och de andra och lagade mat. Alla var lite småtrötta men Linda med sin dunderenergi eggade med alla att gå ut i Perth. Poängen med utgången var att vi skulle få med oss Linus, Chrille och Nils för att vi skulle på gayklubb. Självklart sa vi ingenting till dem. Väl framme i Perth kommer vi inte ihåg hur man kommer till klubben så vi går runt och kollar, dock såg alla gator likadana ut. Killarna började gnälla så Linus bestämde sig för att gå fram till ett gäng med snygga tjejer och fråga var klubben Connection låg. Vi ser hur tjejerna började skratta och lee mot Linus. Sedan önskade de honom en trevlig kväll. Linus tyckte att han hade gjort ett bra intryck och tyckte han gjorde det bra. Men det han inte visste var att han precis hade frågat vad en gayklubb låg. När vi hittade stället så var det stängt, tråkigt. Linda och jag har varit där en gång innan och det känns som en helt vanlig klubb fast med bättre musik. Sedan tog vi taxi hem.





BBQ

Igår hade Linda och jag BBQ. Det var dock mest svenskar, som vanligt. Det var mycket trevligt. Nu håller vi på att rengöra grillen och vi har sagt att vi aldrig mer ska ha BBQ. Vi har hållit på i 2 timmar snart och vi är inte klara än. Vi har en lite paus nu så ska fortsätta snart igen.. 

Är inte helt hundra än. Hostar som en galning..













 


Söndag !

Har inte känt mig helt hundra det senaste, inte Linda heller. Ont i huvudet, hostar och det gör ont i kroppen. Får ta det lugnt idag.


Grattis kusin Henrik som fyller år idag :D



Var med Sofia och Malin och alla de andra svenskarna som bor i deras hus i fredags. Vi spelade kort och satt och snackade hela kvällen, trevligt.


En liten uppdatering

Det nya året rullar på och allt är på topp. Det har väl inte hänt så mycket sen sist jag skrev. Var på sunday session i Claremont med bland annat Sofia och Linda, sen alla de andra svenskarna och norskorna. .För att man ska få komma in på en klubb så får man inte ha flipflops och killarna får inte ha shorts, lite löjligt. Kön var flera meter lång så Sofia och Linda gick och ställde sig i en kö som det bara stog ett fåtal i. De fattade inte först vad de var för kö de stog i men det var VIP-kön. Skillnaden mellan VIP-kön och den vanliga kön var att den gick snabbare och man var tvungen att betala 10 dollar för att komma in. Vilket inte vi visste, men det fixade sig snabbt när vi sa att vi kom från Sverige, så de släppte in oss gratis. Det är bra att vara svensk här.

I måndags så var vi ute med båten igen och då följde även Sofia med mig och Linda. Vi låg längst fram på båten och snackade och solade.

I tisdags så var jag med de två tyska tjejerna, som har bott här ett tag. Vi köpte lite mat och nötter och satte oss på en filt i parken i Freo och njöt av det vackra vädret.

Igår åkte vi till Rottnest ännu en gång med båten. Vi stannade över natt. Linda och jag fick inte plats på båten så vi tänkte att vi sover på stranden med kudde, täcke och madrass. Dock så fixade Theo och Ben som vi känner sen innan, så att vi kunde sova på deras trampolin i deras trädgård. Vi hade en mega stor sovsäck med madrass, kudde, täcke och allt i. Det var mysigt och ligga och kolla på alla stjärnor. Dock hade vi lite otur när vi skulle hämta lite saker på båten. Vi tar av oss våra flipflops och jag ställer dem inte allt för långt ner så att vattnet kan få tag i dem och flyta i väg. Vi kliver ut i vattnet och hoppar på båten. När vi kommer tillbaka så hittar vi bara en av min flipflops och Lindas är borta. Antigen tog vattnet dem eller så var det någon som tog dem. Precis som de gjorde med min handuk som jag hängde på ett staket för att den skulle torka. Det skulle jag tydligen inte ha gjort.



dags att sova


2010

Nyår är alltid så överskattat så Linda och jag bestämde oss för att inte göra så stor grej av det. Det blev en mycket lyckad kväll.

När vi satt i båten och såg den fantastiska utsikten så tänkte vi att detta skulle bli en rolig båttur över till Rottnest. Att vi skulle bli lite blöta hade vi räknat med. Dock var det rikitgt höga vågor så vi blev GENOMBLÖTA. Det var riktigt kallt. Så nu har jag blivit sjuk tror jag. 

Malin och Sofia firade nyår med de andra svenskarna som är här.









ett nytt år. dags att söka jobb igen.

Dags för en promenad.


RSS 2.0