Torsdag !

Ikväll skulle vi till shoppingcentret för att shoppa. Dock somnade vi när vi låg i sängen och kollade på film. Så när vi kom fram till centret så var allt stängt, typiskt.


Vid lunch gick vi ut för att shoppa, som vi bestämde att vi inte skulle göra mitt på dagen.. Vi shoppade lite smycken och behövande saker, det är sjukt billigt här. På vägen hem så köpte vi med oss kyckling, någon sorts av fisk och ris och satt i sängen och åt. Ganska jobbigt. När vi sitter där och äter så knackar det på dörren. Jag försöker täcka maten med täcket. Linda öppnar och där står en indier, med en stor tank på ryggen och en spruta i handen. Han ville spruta gift på toaletten för kackelakorna, hellre en kackelaka för mycket än att vi ska bli förgiftade. Så vi tackade nej. Efter en stund så knackar det på dörren igen. Linda öppnar och där står tre indier och pratar i munnen på varandra. De frågar om vi vill ha städat rummet, men det var inte nödvändigt utan vi ville bara ha nya handukar. Det roliga är att de är personal överallt. Det är mer personal än det är gäster på detta hotell.


När jag står i duschen med schampo i håret så hör jag något sorts av larm. Linda skriker att det kanske är brandlarmet och att jag får komma fort. Jag står där helt blöt med schampo i håret, vi är på 30:e våningen och vi vet inte om det är brandlarmet eller något annat sorts av larm. Men det slutar och vi tänker inte mer på det. Efter ett tag ringer hotelltelefonen och då trodde jag att det var något allvarligt trotsallt. Linda står bredvid telefonen och hon svarar. I luren säger någon ”Hello, do you remember me? I am the gay from the pool” Linda vet inte riktigt vad hon ska säga. Han pratar väldigt dålig engelska så hon förstår knappt vad han säger, men han vill bjuda ut henne på en drink. Hon förklarar minst 10 gånger att det inte funkar och att hon inte vill. Helt plötsligt hör hon bara en signal i luren och samtalet bryts. Efter 5 minuter ringer telefonen igen och han försöker igen och Linda förklarar på nytt, men han fattar ändå inte. Tillslut säger hon hej då och lägger på. Killen som ringde är en vakt på hotellet. Lite skumt att han kollade upp vilket rumsnummer vi har.


Nästa gång är det min tur att öppna dörren och svara i telefonen..



strawberry drinks



Utsikt från hotellet



Vi simmade 40 längder i poolen, good job !


Update from Kuala Lumpur

Resan mellan Säve och Stansted i London gick bra. Det tog inte mer än ca 2 timmar. Precis lagom tid att flyga tycker jag. Väl på flygplatsen i Stansted fick vi vänta 7 timmar innan planet tog oss till Kuala Lumpur. Vi köpte ett minimonopol och åt mat och då gick tiden relativt snabbt.  När det var dags för boarding så var alla ivriga att få kliva på. Nästan alltid när jag är ute och reser så är alltid människor som står och hindrar alla andra från att komma fram till gaten och checka in för att få kliva ombord.  Självklart var det likadant denna gången. De står framme vid disken och hindrar att allt ska flyta på så bra som möjligt. Personalen hade ropat upp ett x antal gånger i högtalarna att det är personer som ska sitta längst bak ska gå på först, men tydligen är det svårt. Så boardingen blev lite försenad, men inte nog med det så när alla väl hade satt sig på sina platser och allt kändes klart för att lyfta, så börjar kapten prata om att han hade dåliga nyheter. De hade upptäckt att landnings.. hade gått sönder och i västa fall så skulle vi få gå av planet igen. Men de skulle försöka fixa det. Efter 3,5 timma sittandes på planet så hade de lagat det. Vi försökte sova för att tiden skulle gå så fort som möjligt, men det var nästintill omöjligt för de kom borrljud precis under där vi satt.  Jag ville nästan gå av planet och ta ett annat för det kändes inte säkert . Men det var ju tur att de upptäckte felet innan vi lyfte, annars hade det kanske gått illa.

Mestadels av flygturen har vi försökt sova. När man vaknar upp så har man antigen ont i benen, fryser om fötterna eller en värkande nacke. Så man får ställa sig upp och gå emellan åt för att man inte ska ha ont någonstans. Vi trodde det skulle finnas en mint-tv så att man skulle kunna kolla på film, eftersom resan är så pass lång, men man fick köpa till det. Men som tur är så har vi med oss våra datorer och en hårdisk som är fullproppad med filmer.

Det är ungefär 1 timma kvar innan vi ska landa. Så jag lyssnar på musik och skriver. Linda ligger och sover jämte mig. Vi kommer komma försent, så jag hoppas det löser sig med hotellet. Jag ska publicera detta inlägg så fort jag får tillgång till internet.

UPDATE:

Äntligen tillgång till internet. Vad beroende man är.

Just nu sitter jag och Linda vid poolen på 8:e våningen. Vi har precis ätit frukost melon, bröd och youghurt. Den som redan var sugen på mat kl 07.20 så hade de även att erbjuda  nudlar, klyftpotatis, kycklingkorv och ris, galet.

Flygresan gick bra, men segt att flyga så länge.  Från flygplatsen till hotellet så tog det ca 1 timma att åka. Det känns lite konstigt att vi är 8 timmar före. Jag är nöjd med hotellet, så vi ska stanna 1 natt till, sen ska vi nog gå och kolla runt efter något annat, men annars stannar vi här. Alla är så otroligt trevliga mot oss.

Det är alldeles för varmt för att ligga sola och gå runt och titta. Så vi får ligga och svalka oss i poolen så vi inte får solsting. De har även ett gym på hotellet så vi ska nog träna ikväll.

Min mobil funkar inte, det finns ingen täckning. Lindas funkar men hon har comviq och jag halebop. Ska försöka fixa det på något sätt.( Mamma, kan inte du ringa och kolla varför mitt kontantkort inte funkar?)  



minimonopol


Poolen



utsikt från poolen


Linda i poolen


Vi hörs !


Resan ner till Australien börjar imorgon..

Imorgon åker Linda och jag. Planet lyfter kl 16.15 från Säve och tar oss till London. Där får vi vänta några timmar innan det bär av till Kuala Lumpur. Hotellet är bokat och tanken är att vi bara ska slappa och ta det lugnt i de 4 dagarna vi ska vara där. Sedan den 29 november fortsätter vi till Perth nere i Australien. Tanken med hela resan är att vi främst ska jobba och surfa. Hur länge vi stannar är ganska oklart, eftersom det beror helt på hur det blir med jobb. Det kan bli några månader upp till 1 år. 

Det känns bra att vi känner Viktor som pluggar nere i Perth. Även min kusin Sofia och Malin kommer avsluta sin 5 månader långa surfresa nere i Perth och det känns riktigt bra att de kommer. Så det blir jul och nyårsfirande med en släkting iallafall. Sen kommer även Göran och Yvette ner till Perth, Sofias föräldrar, i januari.

Min minilaptop följer med, så jag hoppas jag hittar någon internetuppkoppling, så jag kan uppdatera bloggen med allt som händer.



RSS 2.0